De Brabant-Collectie - Heemkunde Werkgroep Reusel

Ledenvergadering
19 november 13.30 uur
Redactie De Schééper

Volgend jaar bestaat de HWR 50 jaar en daaraan willen we aandacht schenken. Hebt u een goed idee voor de jubileumviering of bent u creatief meldt u zich dan aan voor een onvergetelijk resultaat.

De Brabant-Collectie

ANDERE WEBSITES
Over de Brabant-Collectie
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgezet door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de Universiteitsbibliotheek van Tilburg University.
De Brabant-Collectie bestaat uit een grote hoeveelheid boeken, tijdschriften, handschriften en brieven, oude drukken, kranten en een topografisch-historische atlas (THA). Laatstgenoemde bevat kaarten, topografisch-historische afbeeldingen en foto's.  Daarnaast beheert de Brabant-Collectie enkele films en een aantal fotocollecties van Brabantse fotografen. Hiertoe behoren Martien Coppens, Jan Bijnen, Rees Diepen, Gaston Remery, Noud Aartsen, Frans Kuit,  Leonard Vogels en Harry Guntlisbergen.
Ook draagt de Brabant-Collectie de zorg voor de volgende bijzondere collecties: Collectie Sinninghe (volksverhalen); collectie Broekman (o.a. Vlaamse Beweging); collectie Gerlach (Jeroen Bosch); Haarencollectie en Kapucijnencollectie van de Bijzondere collecties Theologie.

Zoeken in de Brabant-Collectie
klik op de B-C button hieronder en ontdek al het moois wat de collectie heeft te bieden: Reusel is ruim vertegenwoordigd!