De Brabant-Collectie - Heemkunde Werkgroep Reusel

Koptekst
Ga naar de inhoud

De Brabant-Collectie

ANDERE WEBSITES
Over de Brabant-Collectie
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgezet door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de Universiteitsbibliotheek van Tilburg University.
De Brabant-Collectie bestaat uit een grote hoeveelheid boeken, tijdschriften, handschriften en brieven, oude drukken, kranten en een topografisch-historische atlas (THA). Laatstgenoemde bevat kaarten, topografisch-historische afbeeldingen en foto's.  Daarnaast beheert de Brabant-Collectie enkele films en een aantal fotocollecties van Brabantse fotografen. Hiertoe behoren Martien Coppens, Jan Bijnen, Rees Diepen, Gaston Remery, Noud Aartsen, Frans Kuit,  Leonard Vogels en Harry Guntlisbergen.
Ook draagt de Brabant-Collectie de zorg voor de volgende bijzondere collecties: Collectie Sinninghe (volksverhalen); collectie Broekman (o.a. Vlaamse Beweging); collectie Gerlach (Jeroen Bosch); Haarencollectie en Kapucijnencollectie van de Bijzondere collecties Theologie.

Zoeken in de Brabant-Collectie
klik op de B-C button hieronder en ontdek al het moois wat de collectie heeft te bieden: Reusel is ruim vertegenwoordigd!

© 2022 Heemkunde Werkgroep Reusel
Elke dinsdagmorgen 10-12 uur, zijn bezoekers van harte welkom
bij de HWR, locatie Gemeentehuis. De (gratis) koffie staat klaar!          
Terug naar de inhoud