Reusel Quiz - Heemkunde Werkgroep Reusel

informatie/ mededelingen

Wist u dat een aantal HWR leden onder leiding van Gerrit, bezig is met de restyling van de heemkamer? Neem eens een kijkje en laat hen weten wat u ervan vindt, dat wordt gewaardeerd.

Door de 1½ meter afstand maakt de Hoeskamer voorlopig op dinsdagochtend van 09.00 – 12.00 uur gebruik van onze gezamenlijke ruimte naast de bibliotheek. Het zal iets drukker zijn maar we zullen ons opstellen als "goede buren".

Wij ontvingen de nieuwsbrief van het museum van John Meulenbroeks "De Bewogen Jaren 1939-1950" en willen u graag hierop attent maken.

Neem eens een kijkje, het museum heeft ook een gedaanteverandering ondergaan www.museumdebewogenjaren.nl

Jubileum
Volgend jaar bestaat de HWR 50 jaar en daaraan willen we aandacht schenken. Met een groep vrijwilligers is op 14 juli j.l. een brainstormsessie geweest waar een groot aantal ideeën de revue gepasseerd is en waaruit keuzes gemaakt zullen worden. Bent u creatief of hebt u ook een goed idee voor het jubileum meldt u zich dan aan bij Gerrit voor een nog mooier resultaat.

3 augustus 14.00 uur Bestuur

5 augustus 09.30 uur Werkgroep Heemkamer

13 augustus 10.00 uur Werkgroep Genealogie

20 augustus 09.30 uur Redactie Schééper

7 september 14.00 uur Bestuur

9 september 14.00 uur Werkgroep Heemkamer

10 september 10.00 uur Werkgroep Genealogie

22 september 19.30 uur Algemene Ledenvergadering

5 oktober 14.00 uur Bestuur

8 oktober 10.00 uur Werkgroep Genealogie

20 oktober 19.30 uur Ledenvergadering

2 november 14.00 uur Bestuur

12 november 10.00 uur Werkgroep Genealogie

17 november 19.30 uur Ledenvergadering

7 december 14.00 uur Bestuur

10 december 10.00 uur Werkgroep Genealogie

Reusel Quiz

ACTIVITEITEN
Reusel Quiz

KEN UW DORP
In het verleden organiseerde de HWR verschillende wedstrijden. De deelnemers ‘’bestreden’’ dan elkaar over hun kennis van het Reusels dialect en de Reuselse geschiedenis. Dat gebeurde live in cultureel centrum De Kei. Maar ook via De Uitkijk. Of in een combinatie daarvan. Zo konden deelnemende verenigingen of individuelen in drie vragenrondes in de Uitkijk zich selecteren voor de eindronde in De Kei.  Daar gingen ze strijden om de titel van beste Reusel-kenner.
Gedurende drie weken in 2007 verschenen in de Uitkijk telkens 10 vragen die betrekking hadden op de geschiedenis, gebouwen, bevolking, volksgebruiken, dialect e.d. van Reusel. De antwoorden werden dan door een deskundige jury beoordeeld. De winnaars kregen uiteraard een mooie Heemkunde prijs. Dat er veel inwoners aan  mee hebben deelgenomen blijkt wel uit de namen van de deelnemende verenigingen: Aachter d’n Droad, De Liederentafel, Reusel City, Harmonie Concordia, Jong Nederland en ZLTO veteranen. De namen laten ook zien dat zowel jong als oud hebben meegedaan met de quiz.
Op de slotavond, nen echte ouwerwetse Reuselse Oavond, waarop de prijswinnaars bekend werden gemaakt, was er ook muziek van slagwerker Paul van der Heijden en van muziekgroep Taxi. Ook werd er een dvd gepresenteerd met opnames van Reusel anno 1968. Daarop zijn onder meer te zien: schoolkinderen, het gemeentebestuur, het boerenleven, de bejaardenbond en uiteraard het verenigingsleven. Nog steeds is die film te verkrijgen bij de HWR.
Een beeldopname uit de film over Reusel in 1968