Hartelijke dank aan allen die op de HWR gestemd hebben tijdens de Rabo ClubSupport actie!
We mochten €424,01 ontvangen

ANNULERING LEZING IN DE HEEMKAMER
De lezing door de Natuur- en Weidevogelvereniging, gepland op dinsdag 15 december in de Heemkamer, kan door de corona veiligheidseisen NIET doorgaan.
Op individuele basis kunt u de expositie in De Vurstelling bezichtigen mits getooid met een mondkapje.
Natuur- en Weidevogelvereniging en Heemkunde Werkgroep Reusel

Volgend jaar bestaat de HWR 50 jaar en daaraan willen we aandacht schenken. Hebt u een goed idee voor de jubileumviering of bent u creatief meldt u zich dan aan voor een onvergetelijk resultaat.

Moet het zo?

Gepubliceerd door Jos in HWR · 5 oktober 2020
Moet het zo?

Er zijn afgelopen week veel commentaren geschreven over het eerste televisiedebat tussen de president van Amerika en zijn uitdager. Nauwelijks las ik ergens ook maar iets positiefs. Schelden, elkaar onderbreken, wijzende vingertjes, niet in de camera kijken, gezucht, gegrom, geruzie, leugens, familieleden aanvallen en ga zo maar door.  En dan ook nog een discussieleider die er horensdol van werd en de twee heren niet uit elkaar kon houden. Met woorden dan. Zo, dat zijn dan de kandidaten voor het leiderschap van een grootmacht in de wereld. Dat kan toch allemaal niets meer worden. Dit gebrek aan beschaving. Het kan met deze leiding aan de macht toch niets anders worden dan dat we met zijn allen op weg gaan naar de een of andere afgrond. Maar gelukkig zitten zij aan de andere kant van de plas. En hopelijk blijven zij daar. Want we laten onze eigen, lees Europeese, beschaving toch niet naar de kloten gaan. We hebben heel veel mooie zaken in ons Europa waar we trots op moeten zijn. Maar daar hebben ze in het zogenaamde beloofde land aan de andere kant van de plas volgens velen nog nooit over gehoord. Daar gaat het in veel gevallen alleen maar om geld, geld en nog eens geld. En dus ook macht. Dus laat die twee kemphanen maar daar blijven met hun kiezers. Laat ons in Europa maar genieten van wat we hebben. En dat is heel veel moois. Alleen het eten al. Italiaanse pizza’s, Frans stokbrood, Spaanse wijn, Hongaarse goulash,  Belse frieten, Hollandse kaas. Dit is allemaal veel beter dan liters cola, uit de kluiten gebakken vette hamburgers en vuistdikke steaks. Hopelijk is het geen valse hoop. Maar dat ligt aan ons zelf.

reviews