Hartelijke dank aan allen die op de HWR gestemd hebben tijdens de Rabo ClubSupport actie!
We mochten €424,01 ontvangen

ANNULERING LEZING IN DE HEEMKAMER
De lezing door de Natuur- en Weidevogelvereniging, gepland op dinsdag 15 december in de Heemkamer, kan door de corona veiligheidseisen NIET doorgaan.
Op individuele basis kunt u de expositie in De Vurstelling bezichtigen mits getooid met een mondkapje.
Natuur- en Weidevogelvereniging en Heemkunde Werkgroep Reusel

Volgend jaar bestaat de HWR 50 jaar en daaraan willen we aandacht schenken. Hebt u een goed idee voor de jubileumviering of bent u creatief meldt u zich dan aan voor een onvergetelijk resultaat.

Warm

Gepubliceerd door Jos in Varia · 17 september 2020
Warm, dat kun je wel zeggen van de afgelopen zomer. Hittegolven, tropische dagen, gesneuvelde records, amper regen. Dit alles werd nog gecombineerd met het ontzettend vervelende coronavirus. Zomer 2020 zal echt er eentje zijn om niet makkelijk te vergeten. Maar als er de komende jaren nog meer van dergelijke zomers zullen komen dan kunnen we alleen maar zeggen dat het toen pas echt begonnen is. Het is wel erg jammer dat er door het weer zo veel naar de kloten is gegaan. Kijk maar naar de natuur. Die heeft door de droogte van 2018, 2019 en afgelopen zomer flinke klappen gekregen. Geef je ogen maar eens goed de kost als je in de buurt bent. Hoeveel bomen hebben er het loodje gelegd?  En de weersvoorspellers maar cijfers voor het weer geven. Een dag zonder regen kreeg gegarandeerd een 8, 9 of een 10. Een dag met regen een stuk minder. Terwijl een regenachtige dag voor mij best een 9 of een 10 zou mogen hebben gekregen. Want die nattigheid was zeer welkom voor mijn sierplanten, mijn groenten, mijn gazon en de vogels. Maar ook voor mijn humeur en mijn nachtrust. Want dat werd echt vergeten. Alsof de wereld alleen maar bestaat uit zonneaanbidders, zwemmers, strandgasten, ijscoverkopers, kasteleins, badmode-ontwerpers, stofsnuivers en nog andere zonneliefhebbers. Terwijl de natuur snakte naar water en nog eens water. De ijverige weervoorspellers en -spelsters gingen met die cijfers wel aardig kort door de meteorolgische bocht. Daar mogen de dames en heren de komende jaren wel eens rekening mee gaan houden. Voor mij mogen die cijfers echter weg blijven omdat die op verschillende manieren interpretabel zijn.

reviews