20 oktober 19.30
De voorlichtingsavond voor de cursus genealogie is in verband met alle coronaperikelen geannuleerd
17 november 19.30 uur
Ledenvergadering
19 november 13.30 uur
Redactie De Schééper

15 december 19.00 uur Presentatie Natuur- en Weidevogelvereniging in de Heemkamer

Volgend jaar bestaat de HWR 50 jaar en daaraan willen we aandacht schenken. Hebt u een goed idee voor de jubileumviering of bent u creatief meldt u zich dan aan voor een onvergetelijk resultaat

Danstijden

Gepubliceerd door Jos in HWR · 5 oktober 2020
Danstijden

De kroegen moeten de komende tijd om 10 uur ‘s avonds dicht zijn. En dat is al te merken. Want er wordt nu al een stuk eerder op stap gegaan. Wat er ‘s avonds af gaat wordt er ‘s middags vooraan bij geplakt. Zeker qua tijd. Afgelopen zaterdag kwamen we een groep dames tegen die al ‘s middags op de borrel gingen. Niet om dat er iets te vieren viel. Maar gewoon omdat de avond om 10 uur afgelopen was. Om 10 uur ‘s avonds was het immers tijd om op te houden. Want dat moet. Vroeger, ik praat dan over enkele weken geleden, gingen ze ook wel eens ‘s middags aan de borrel. Toen konden ze nog wel de hele nacht door pimpelen, maar dat gaat nu niet meer. Onmiddellijk dacht ik aan vroeger. Toen gingen veel dames al om 5 of 6 uur naar de dansgelegenheid om een stoel vast te houden. Want anders was de stoel grif bezet.  En dan werd er gedanst en gesjanst. Totdat de jongens kwamen. Want dan was al dat gedoe over. En gingen ze over op ander gedoe. En wat te denken van de prijzen in die guldentijd. Een pilsje kostte amper een gulden. Dat zou dus nu ongeveer 50 eurocent zijn. Nog verder terug in de tijd kreeg je 3 pilskes voor ne gulden. Daaraan denkend krijg je gewoon een lang-geleden gevoel. Een gevoel voor iets dat nooit meer terug zal komen. Althans ik geloof niet wij dat nog mee gaan maken. Jammer.

Geen commentaren